Babka Wielkanocna zawsze udana

Jubille-Noridc-Ware2

Babka Wielkanocna zawsze udana

Nie jest żadnym zaskoczeniem, że sekretem na udany wypiek jest nie tylko ciasto ale również odpowiednio wykonana forma do pieczenia. Dobry wybór formy może oszczędzić nerwów i zmarnowania składników – jeśli ciasto się nie uda.

Ważne jest aby forma wykonana była z materiału, który szybko i równomiernie się nagrzewa, np. z żaroodpornego silikonu lub kutego aluminium. Wnętrze formy pokryte powinno być powłoką nieprzywieralną, która zdecydowanie ułatwi wyjmowanie wypieku oraz utrzymanie jej w czystości. Ważną informacją jest również to, że aby formę utrzymać długo w dobrym stanie nie należy używać ani ostrych narzędzi ani silnych środków chemicznych, gdyż mogą uszkodzić powierzchnię formy.

Jedną z znanych na całym świecie marek produkujących formy do pieczenia jest amerykańska marka Nordic Ware. Oferuje ona formy wykonane z najwyższego rodzaju kutego aluminium. Bogate w dopracowane detale wzór nie wymaga żadnej dekoracji poza zwykłą lukrową polewą czy cukrem pudrem.

 

babka3
Nordic Ware forma do babki z kominem 2,8l – trwała i lekka forma z kutego aluminium pokryta powłoką nieprywieralną. Forma wbogacona została o duże plisy, które są sposobem na równe dzielenie ciasta na porcje

 

Valutte
Forma do babki VAULTED DOME – której kształt inspirowany został XIX-wieczną neogotycką architekturą europejską.

 
Angel3
Forma do babki ANGEL FOOD – doskonała forma do pieczenia biszkoptowej babki na białkach o puszystym białym cieście. Wyposażona w wystające nóżki i wyjmowane dno co przyspiesza stygnięcie wypieku

 
Jubille-Noridc-Ware2
Forma do babki JUBILEE – ciężka, solidna forma z prostym i pięknym motywem geometrycznym

 

Zobacz przepis na pyszną babkę miodową i wypróbuj przepis w jednej z prezentowanych form – przepis na babkę

Inną marką, którą chcemy zaprezentować jest niemiecka marka Birkmann, którą charakteryzuje wysoka jakość wykonania i perfekcyjne wykończenie każdej z form.

 
Babka-Contour
Silikonowa forma do babki CONTOUR Birkmann – forma, której można używać zarówno w piekarniku jak i zamrażarce. Wykonana z materiałów neutralnych i hipoalergicznych dla żywności

Forma-do-babki-parzonej
Forma z pokrywką do babki parzonej – 1.7 l Birkmann – to połączenie starych metod pieczenia i nowej technologii w lekkiej formie z kominem

La-Corida
Forma do babki La Conditoria – 24 cm Birkmann – pokryta powłoką silikonową, niezwykle trwała forma ze stali o grubości od 0,6 do 0,8mm

Cechy dobrej formy w skrócie:
wykonana z solidnego materiału, który szybko i równomiernie się nagrzewa
pokryta powłoką nieprzywieralną
łatwe i bezpieczne wyjmowanie ciasta
łatwa do utrzymania w czystości
szczelna

Wszystkie zaprezentowane formy do babki dostępne są od ręki w internetowym sklepie ArtCook.pl

Infolinia sklepu czynna jest przez 7 dni w godzinach 7-22

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>