Visions garnki – nowa marka w ArtCook.pl

Visions to nowa marka w ArtCook, która w swojej ofercie posiada naczynia kuchenne o wyjątkowych właściwościach. Naczynia te wytwarzane są ze szkła ceramicznego Pyroceram – co oznacza, że wytwarzane jest jak zwykłe szkło poprzez topienie składników, ale po obróbce ma strukturę krystaliczną, właściwą dla ceramiki (niezwykle twarde, idealnie gładkie i odporne na gwałtowne zmiany temperatur). Materiał ten wykorzystywany był do budowy poszycia amerykańskich promów kosmicznych co zdecydowanie

Najważniejsze zalety naczyń Visions:

  • nie posiadają w swoim składnie takich składników jak: kadm, ołów, chrom i nikiel – dzięki czemu są antyalergiczne
  • antybakteryjny – ze względu na niską porowatość naczynia, nie pochlania tłuszczy, barwników i zapachów gotowanych w nich potraw, uniemożliwiając rozwój bakterii
  • bursztynowe – przezroczyste ścianki naczynia pozwalają obserwować co dzieje się wewnątrz, bez potrzeby podnoszenia pokrywy
  • naczynia nie wchodzą w reakcje chemiczne z produktami spożywczymi, dzięki czemu zachowują maksymalną ilość wartości odżywczych
  • ciepło szybko rozprowadza się po naczyniach, co umożliwia optymalne gotowanie potraw na średnim, a nie na największym ogniu
  • odporne na skrajnie niskie i wysokie temperatury
  • odporne na gwałtowne zmiany temperatur
  • naczyń używać można na kuchenkach gazowych i elektrycznych, na płytach ceramicznych, w kuchenkach mikrofalowych oraz piekarnikach
  • naczynia doskonałe do gotowania, zapiekania, odgrzewania, rozmrażania, chłodzenia, zamrażania i podawania potrawy bezpośrednio na stół
  • naczynia doskonałe do przyrządzania potraw wymagających gotowania, mieszania lub smażenia na niewielkiej ilości tłuszczu
  • łatwe w czyszczeniu
  • można myć w zmywarce

Uwaga:
pokrywka Pyrex nie nadaje się do używania w piekarniku (można jedynie naczynie z pokrywką włożyć do wyłączonego piekarnika po to aby nie wystygło)

Instrukcja używania garnków Visions:

  • podczas przyrządzania warzyw, ziemniaków lub makaronu należy najpierw zagotować wodę a dopiero następnie powoli dodawać składniki
  • w przypadku używania naczynia do czegoś innego niż gotowanie, potrawy należy przyrządzać na małym lub średnim ogniu – zbyt wysoka temperatura może sprawić, że jedzenie zacznie przywierać do dna lub przypalać się
  • smażyć należy w oleju o głębokości maksymalnie na pół centymetra
  • składniki przygotowywanej potrawy należy umieszczać na obrzeżach patelni, ponieważ środek jest chłodniejszy i w tym miejscu jedzenie nie zrumieni się odpowiednio
  • gdy potrawa zacznie się już gotować, należy zmniejszyć ogień, aby delikatnie ją przysmażyć bądź dogotować na wolnym ogniu

Poniżej przedstawiamy kilka przykładowych naczyń Vision:

zestaw

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>